Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Nasterea marilor sisteme de operare

Site-ul oficial al companiei Microsoft publica o istorie a sistemului de operare Windows. Totul incepe de la MS-DOS (Micro Soft Disk Operating System). Se ignora informatia ca acest sistem de operare s-a nascut din adaptarea la IBM PC (personal computer) a altui sistem de operare care a facut istorie la vremea lui – CP/M.

Inceputul MS DOS a fost facut prin cumpararea drepturilor asupra 86-DOS (cunoscut ca Quick-and-Dirty Operating System – Q-DOS) de la firma Seattle Computer Products. Q-DOS a fost scris de Tim Paterson la numai 24 de ani. Mai mult, adevaratele calculatoare IBM-PC utilizau PC-DOS in timp ce clonele utilizau MS-DOS.

Inovatia a fost CP/M (Control Program for Microcomputers) al lui Digital Research, un sistem de operare pentru minicalculatoare (PDP11 sau clona romaneasca Independent/Coral). El a introdus conceptele BIOS (basic input/output system) si BDOS (basic disk operating system).

Cu alte cuvinte: daca sunteti convinsi ca puteti face un produs mai bun si mai ieftin decat unul existent pe piata, puteti incerca propria afacere (cine ar fi crezut ca Tumblr ar avea succes cand concura cu LifeJournal, Blogger sau WordPress…). Asta fac cei mai multi in afaceri, nu-i asa?

Cat priveste inovatia, aceasta nu este la fel de simplu de realizat si, de regula, implica parteneriatul cu un grup de cercetare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.