Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Cum sa incepi o afacere

Ideas making MoneyStiti cine este Paul Graham? Este programator si antreprenor. Ceea ce ne intereseaza aici este compania Y Combinator.

Y Combinator se ocupa cu finantarea micilor companii nou infiintate. Din 2005 au investit in Loopt, Reddit, Clustrix, Wufoo, Scribd, Xobni, Weebly, Songkick, Disqus, Dropbox, ZumoDrive, Justin.tv, Heroku, Posterous, Airbnb, Heyzap, Cloudkick, DailyBooth, WePay si Bump.

Paul a scris, in 2009, articolul Startups in 13 Sentences. In rezumat sfaturile sale la crearea unei noi afaceri sunt:

  • Alegeti parteneri buni si de incredere. Primii parteneri sunt profesorii care te invata. In tarile cu traditie in inovatie, peste 70% dintre companiile mici sunt infiintate de profesori. De cele mai multe ori ele comercializeaza cercetarea efectuata in universitate.
  • Incepe imediat. Nu astepta sa sa ai un produs gata. Incepe prin a spune lumii despre el. Lasa ideea initiala sa evolueze. Foarte probabil ca se va schimba in timpul implementarii.
  • Fii discret. Lucreaza si anunta numai ceea ce ai terminat de facut.
  • Cauta sa-ti intelegi clientii. Mai bine clienti putini care te iubesc decat clienti multi dar nehotarati. Ofera un serviciu post-vanzare de calitate.
  • Evalueaza permanent ceea ce faci.
  • Cheltuie putin. Cea mai mare greseala a tinerilor este ca presupun ca infiintarea unei afaceri reclama sume foarte mai de bani…
  • Fii profitabil. Asta inseamna ca daca scoti suficienti bani ca sa traiesti e bine. Marile profituri vin ceva mai tarziu.
  • Concentreaza-te. De ce nu reusesc multi sa-si faca propria afacere? Pentru ca intre timp lucreaza altceva.
  • Nu te descuraja. Cele mai multe startup-uri cred ca esueaza pentru ca nu fac imediat profit sau raman finantare. De fapt esueaza pentru ca nu duc planul de implementare pana la capat. Vei fi surprins cat de departe ajungi daca nu te descurajezi.

Poti sa vizitezi si Stanford Entrepreneurship Corner.

Ascultati-l pe Paul Graham vorbind despre bani.

Watch live video from Startup School on Justin.tvDaca ai ajuns pana aici vezi si:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.