Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Despre antreprenori si inovatori

Daca aruncam o privire in DEXOnline in legatura cu „antreprenor” (http://dexonline.ro/definitie/antreprenor ) si „antrepriza” (http://dexonline.ro/definitie/antrepriz%C4%83) inca vom gasi numai vechile semnificatii ale acestor cuvinte.

Wikipedia engleza ne da aceasta definitie a cuvantului „Entrepreneur”:

An entrepreneur is a person who has possession of a new enterprise, venture or idea and is accountable for the inherent risks and the outcome.

iar pentru „Entrepreneurship” scrie:

Entrepreneurship is the act of being an entrepreneur, which can be defined as „one who undertakes innovations, finance and business acumen in an effort to transform innovations into economic goods”.

Cu alte cuvinte, un antreprenor este un tip cu bani. El „cumpara” o idee (inovatie) apoi o transforma in produs. Binenteles ca foarte putini cumpara idei abstracte, idei doar pe hartie. Mai toti vor sa cumpere un proiect, adica o idee materializata.

Asa ca, e dificil de crezut ca un student va putea deveni peste noapte antreprenor…

Un student poate fi insa inovator, si, alaturi de parteneri, poate transforma ideea abstracta intr-o realizare concreta astfel incat la un anumit moment de timp va putea decide daca vinde proiectul (vezi Takeover) sau incearca sa atraga bani pentru proiect (vezi Joint Venture).

Atunci cand se vorbeste despre studentii antreprenori se produce o oarece confuzie: in fapt este vorba despre o minima finantare care duce ideea de la abstract la concret.

Apropo, uneori Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri trece si pe la „vrei sa fii miliardar” sau similare…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.