Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Vulcanus in Japonia – Program de Formare pentru Studentii UE / COSME

Programul Vulcanus in Japan a inceput in anul 1997 si consta in stagii de pregatire (industrial placements) pentru studentii din UE / COSME in cadrul unei companii din Japonia. Programul incepe in luna septembrie si se termina in luna august a anului urmator, studentii avand urmatorul program:

  • un seminar de o saptamana, despre Japonia;
  • un curs intensiv de japoneza de patru luni;
  • un stagiu de opt luni intr-o companie japoneza.

Obiectivele programului:

  • de a studia o gama de tehnologii avansate utilizate de o companie gazda japoneza de top.
  • de a invata limba japoneza, a intelege si aprecia cultura japoneza in vederea unei experiente fructuoase de un an in strainatate.
  • de a fi bine pregatit pentru viitoarea cariera in vederea interactiunii cu mediul si oamenii de afaceri japonezi.

Programul este finantat de Centrul de Cooperare Industriala UE-Japonia si de compania gazda japoneza. Studentilor UE / COSME li se acorda o subventie (Yen 1.900.000) pentru a acoperi costurile de calatorie catre si dinspre Japonia si cheltuielile de trai in Japonia. Nu exista nicio taxa pentru cursul si seminarul de limba, iar cazarea este oferita gratuit in timpul cursului, seminarului si stagiului de catre companie.

In vederea depunerii cererii, candidatul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie cetatean al unui stat membru al UE sau al unei tari partenere COSME;
  • sa fie student la un program de inginerie sau stiinta (informatica, inginerie mecanica, chimica, electronica, biotehnologie, electrotehnica, fizica, telecomunicatii, inginerie nucleara, inginerie civila, materiale metalice, ceramica, sistem de productie etc.) la o universitate din UE / COSME, inscris in momentul depunerii cererii – intre anul 4 de studii universitare (3 de licenta + 1) si penultimul an de doctorat.
  • sa fie capabil sa furnizeze o adeverinta de student de la universitate valabila cel putin 3 luni inainte de inceperea programului.

Criterii de selectie:

Solicitantii sunt selectati pe baza dosarului lor si a opiniei tutorilor lor, a cunostintelor lor de limba engleza scrisa si vorbita, a motivatiei, a atitudinii fata de relatiile UE-Japonia si a capacitatii lor de a se adapta la o alta cultura. Ultimul cuvant revine companiilor gazda japoneze, dar mai multe informatii gasiti la adresa.

Cum se aplica:

Sesiune: septembrie 2021 – august 2022 -> Cereri online care vor fi depuse in perioada 10 januarie – 10 februarie 2021.

Informatii suplimentare cu privire la aplicatie pot fi gasite prin accesarea paginii urmatoare: https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan.

Comments are closed.