Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Pot fi Balcanii un Silicon Valey?

Programatori la lucru

Un success al startup-urilor din regiunea Balcanilor a fost anuntat de Facebook-ul în luna iulie 2014. Compania intentiona să dea 400-500 millioane de dolari pentru LiveRail, o companie de reclamă video fondată de doi români.

Inspirati de like-urile de pe Facebook-ul lui Mark Zuckerberg, antreprenorii din Balcani sunt ambitiosi, au cunostinte de IT si sunt plini de entuziasm. Regiunea abundă de evenimente la care oamenii îsi prezintă initiativele, intră în legătură cu alti membri ai comunitătii IT si cu investitorii.

“Ceea ce se poate face aici este un fel de incubator pentru talente – un loc care produce oameni cu idei interesante”, spune Maxim Gurvits, partener al companiei Teres Capital, cu sediul la Sofia.

În timp ce startup-urile din Balcani speră sa dea marea lovitura, o fostă tară comunistă vecină a înregistrat deja o serie de succese internationale. Ungaria a fost rampa de lansare pentru companii, inclusiv pentru Prezi, cunoscutul program de prezentare în cloud, Ustream – platformă pentru video streaming live si LogMeIn, care permite utilizatorilor să-si acceseze computerele de la distantă.

Prezi a fost creat în 2009, ca o alternativă la eternul PowerPoint. Cinci ani mai târziu avea cinci milioane de utilizatori în intreaga lume. La biroul companiei de la Budapesta – un open-space viu colorat, aflat într-o fostă centrală telefonică – sunt 160 de angajati din peste zece tări.

Continuarea articolului: Antreprenorii se luptă să umple Balcanii cu companii de IT.

Comments are closed.