Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Fonduri europene (II)

Cu mult timp in urma scriam despre dificultatile prin care trec aplicantii pentru fonduri administrate din Romania Scandalul POS-DRU din zilele astea arata ca am avut dreptate cu privire la nefireasca situatia de acordare a acestor fonduri in 2010. Daca citim documentul observam ca, de fapt cele mai multe fonduri au fost acordate institutiilor statului si nu sectorului privat. Iata cateva titluri care ar face sa paleasca de invidie pe orice activist dinainte de 1989:

  • Dezvoltarea resurselor umane in educaţie pentru administrarea reţelelor de calculatoare din şcolile romaneşti prin dezvoltarea si susţinerea de programe care sa sprijine noi profesii in educaţie, in contextul procesului de reconversie a profesorilor si at (14.247.200 RON)
  • Metode inovative în formarea personalului didactic pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor (7.354.948 RON)
  • Instruirea in societatea cunoasterii (12.151.978 RON)
  • Tinerii împotriva violenţei (14.023.555 RON)

Posibil, nu stiu exact, ca unele dintre aceste proiecte ar fi putut fi subcontractate cu organizatii mai mici si cu focus pentru ca nu-mi inchipui ca ministerul invatamantului a angajat personal sa execute singur aceste proiecte. Nu, el probabil,si-a oprit parea lui de bani (managementul) si a dat mai departe.

Ce progres s-a facut cu metodele inovative de predare sau cu instruirea in societatea cunoasterii nu stim. Nu am vazut rapoarte publice pe aceste teme. Nu am vazut impactul lor ca scoala generala din comuna X sau la liceul din orasul Y.

Scriu acest articol pt ca nu-mi pot stapani indignarea sa o vad pe doamna Carmen Rosu declarand (zambeste doamna din coltul gurii )ca beneficiarii programelor de finantare vor declara pe proprie raspundere ca nu au dat mita autoritatilor si astfel fiecare va raspunde pentru ceea ce si-a asumat si a semnat.

Declarati voi ca astfel noi (autoritatea) nu mai raspundem. Salariile noastre bunicele merg inainte si raspunderea scade. Mi se pare prea mult. Asa nu se va schimba nimic. Tragedia va continua. Mai degraba ne spune doamna ce au facut institutiile statului cu proiectele adjudecate. Daca le-au subcontractat sa explice de ce a fost nevoie de intermediari.

Si cand te gandesti ca in tot timpul asta oamenii cauta pe Google: angajare pirelli craiova, salariu programator incepator, cum sa redactezi un e-mail de oferta, locuri de munca in navigatie, xevelop, stagii de practica informatica, salarii programator 2012 etc

UPDATE (25 feb 2012): Se lucreaza la o lista neagra a proiectelor ineficiente (sic!)

„Vrem să întocmim o listă de proiecte ineficiente, care nu şi-au atins indicatorii şi obiectivele. Aceşti beneficiari trebuie să nu mai aibă acces la fondurile europene”, a spus Boghicevici.

Aceasta este o baliverna pentru ca la fonduri aplica de regula persoane juridice. Acestea pot fi infiintate/transformate in fel si chip.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.