Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Despre stagiile de practica 2011

Dupa cum am mai anuntat anterior, Facultatea de Matematica si Informatica (acum Facultatea de Stiinte Exacte) ofera posibilitatea studentilor de la specializarea Informatica de a participa la stagii de practica la companii producătoare de software din Craiova si nu numai.

In cadrul acestei actiuni in cursul anului 2011 mai multi studenti au efectuat stagii de practica. Dintre acestia prezentam impresiile studentului Radu Daniel (student in anul al doilea la Master „Metode si modele în inteligenta artificiala”(MMIA)) cu privire la stagiul de trei luni realizat la IXIA Romania:

In aceasta vara am participat la un program de internship in cadrul firmei SC IXIA SRL din Bucuresti pentru o perioada de trei luni. Firma IXIA este una dintre cele mai importante firme de software ce se ocupa cu testarea echipamentelor de retea.

Stagiul meu de internship a constat intr-un program de lucru part-time in cadrul firmei, unde am avut aproape aceleasi responsabilitati ca si un angajat full-time. Pe parcursul celor trei luni am lucrat, pe rand, in cadrul a doua echipe: Analyzer si IxOs Windows. In cadrul ambelor echipe am primit sarcini de lucru in limbajele de programare C si C++, bucurandu-ma mereu de sprijinul colegilor cu experienta in momentul in care aveam nevoie de ajutor pentru realizarea task-urilor mele.

De asemenea, pe intreaga durata a programului de internship am participat la diverse training-uri, prezentari, intruniri, etc. organizate de catre firma, avand rolul de a-i ajuta pe nou-venitii din firma in a se acomoda mai usor si in a se integra mai lejer in colectiv. Cat despre colectivul de acolo pot spune ca am ramas foarte impresionat. Sunt numai persoane cu o pregatire in domeniu temeinica, cu experienta deosebita, oameni de la care am invatat nenumarate lucruri noi si de la care am avut onoarea de a primi sfaturi pe care eu le pretuiesc foarte mult.

In incheiere, as dori sa recomand tuturor celor interesati participarea in cadrul unui astfel de program deoarece este o oportunitate extraordinara de a-ti imbogati si de a-ti completa bagajul de cunostinte dobandit in facultate, aducand, totodata, un plus de experienta pe plan profesional.

Comments are closed.