Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Cum publicam matematica pe web

Continutul matematic se publica pe Web de cele mai multe ori utilizand vechiul Latex2HTML sau chiar in fisiere PDF.

Asociatia W3C are de multa vreme un grup de lucru pentru limbajul MathML un limbaj de markup (bazat pe XML) pentru continut matematic. Pentru ca renderizarea continutului se face in browser, apare problema compatibilitatii dintre munca lor si browsere. Pentru a rezolva aceasta chestiune MathML (atentie sunt 3 versiuni: 1.0, 2.0 si 3.0) are doua nivele de markup: unul numit de prezentare (presentation markup) si altul numit de continut (content markup). Primul trebuie inteles se catre browsere. Celalalt e folosit de potentiale alte aplicatii care inteleg MathML. (pagina de exemple, o prezentare si un tutorial cam vechi)

 

MathML poate juca un rol foarte important in realizarea online a testelor interactive de cunostinte de matematica.  De multa vreme se fac  eforturi de standardizare a lectiilor/testelor online interactive (lectii care sa-si schimbe continutul in functie de comportamentul utilizatorilor). De exemplu colectia de standarde SCORM.

Cei interesati ar putea sa se adreseze si la oxygenXML care are suport pentru o versiune de MathML.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.