Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Frumoasa Julia si Web-ul

Zilele trecute Google a anuntat un nou proiect Julia Map,  o aplicatie Web pentru vizualizarea fractalilor (Mandelbrot, Julia).

Aceasta aplicatie este inca un test privitor la capacitatea de programare HTML 5 si Javascript.

Julia Map foloseste Google Maps API pentru miscare si zoom. Imaginile sunt obtinute folosind HTML 5 canvas. Fiecare imagine cere foarte mult efort si acesta este distribuit pe toate nucleele masinii tale cu ajutorul unor Web workers.

Prin urmare aceasta aplicatie este client-side, ruland browser-ul tau, si folosind puterea de calcul a calculatorului tau.
Oare cum s-ar putea realiza aceeasi aplicatie server-side?

HTML 5 nu este numai un succesor al altui HTML mai vechi. Este mult mai mult… Este o platforma de programare.

Apropo, daca vrei sa inveti cum sa folosesti Javascript si API-urile Google, trebuie sa programezi tu insuti. La inceput poti folosi Code Playground, un set de exemple foarte utile.

1 comment to Frumoasa Julia si Web-ul

  • Anonim

    Aplicatia este un test complex pentru capacitatea engine-ului Javascript din browser de a realiza calcule complexe. In plus daca cineva voia sa faca asta pe server ar fi fost cam greu sa transmita pe client in timp real…

    @FlorinG: URL-ul tau ar trebui sa fie http://megahost.ro/ nu-i asa? Dar hosting poti sa faci si gratuit… Ce oferi special?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.