Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Cautari II

Ma tot gandeam cum sa rezolv problema de ieri. Pe Web resursele sunt accesate cu ajutorul URL-urilor. UPDATE (31 ian 2011)URL este un acronim de la „Uniform Resource Locator” si a fost introdus de grupul coordonat de Tim Berners Lee prin documentul, „A Syntax for the Expression of Access Information of Objects on the Network” in 1994.
Este clar ca un URL  nu este o cheie primara pentru o resursa de pe web. Aceiasi resursa poate fi accesata cu URL-uri diferite.

De exemplu accesati imaginea cu acest URL http://lh3.ggpht.com/_DsBuWIC5PBc/TUKEu_v1-zI/AAAAAAAAARg/3V9FbjslAVE/s512/102.jpg dar daca ea este si la Flickr acolo se acceseaza cu un alt URL (ar fi bine sa am o metoda sa-l aflu cumva).
Prin urmare corespondenta dintre URL-uri si resursele web nu este o functie.

Avand la baza aceasta observatie, s-au definit notiunile de URI si IRI.  Despre asta puteti afla accesand resursa http://www.w3.org/Addressing/.

Pana atunci vizionati acest video de le TED unde Tim vorbeste despre istorie si viitor.

UPDATE (31 ian 2011)
Un articol interesant despre situatia numelor de utilizator. Lucrarea se numeste How Unique and Traceable are Usernames? si poate fi consultata la http://arxiv.org/abs/1101.5578.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.