Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

API SRL cauta programatori

Folosit in contextul aplicatiilor Web, acronimul API (Advanced Programming Interface) numeste de regula, un set de apeluri HTTP impreuna cu descrierea structurii raspunsului acestor apeluri. De regula, formatul raspunsului este furnizat in XML (ti-ai instalat <oXygen /> XML Editor pe calculatoarul personal?) sau JSON.

Un API-uri de acum celebru este Google Maps API. Iti permite conectarea la infrastructura de programare Google Maps.  Se pot imagina aplicatii extraordinare. De exemplu, tutorialul API-ului JavaScript va ajuta foarte mult.  Practic puteti trece imediat la scrierea de noi aplicatii.  Google ofera si un REST-API pentru cei care vor sa programeze harti in PHP, Java sau alte platforme server-side.

Iata un exemplu interesant de utilizare al API-ului:  ARARDVARK MAP ajuta pe cei fara cunostinte de programare sa-si creeze propriile harti.

Foarte multe companii care sunt proprietare de masive mari de date au inceput sa ofere acces la aceste date prin intermediul API-urilor. Acest acces se poate face gratuit sau platit. Astfel de situatii sunt o oportunitate de afaceri: daca ai o idee cum sa folosesti aceste date pentru a genera venit, poti spune ca esti gata sa ai propria ta companie.

API-urile Web permit programatorilor sa combine mai multe servicii pentru a crea unul singur. Asemenea combinatie se numeste mashup. Daca folosesti tehnici ale inteligentei artificiale atunci cand combini aceste servicii atunci  poti spune ca ai realizat un AI Mashup.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.