Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Saptamana UE a programarii (EU Code Week) 2014

Code WeekCea de a doua editie a Saptamanii UE a programarii va avea loc in perioada 11-17 octombrie 2014.

Programarea sta la baza absolut fiecarei interacţiuni dintre om si calculator. Programarea este omniprezenta si este fundamentala pentru a putea intelege lumea hiper­conectata in care traim. In zilele noastre, a sti sa programezi e echivalent cu a sti sa scrii sau sa citesti.

Milioane de copii, parinti, cadre didactice, antreprenori si factori de decizie se vor reuni la diverse evenimente si in salile de curs pentru a invata programare si a dobandi competente conexe.

Scopul acestei initiative este de a face programarea mai vizibila, de a demistifica competentele legate de programare si de a aduna la un loc persoane motivate pentru a invata.

Mai multe detalii despre aceste eveniment pot fi consultate pe site-ul http://codeweek.eu.

In sectiunea resurse a site-ului mentionat pot fi accesate unele dintre cele mai bune planuri de lectie, tutoriale si alte resurse educationale despre programare.

Neelie Kroes, vicepresedinta a Comisiei Europene, a declarat:

In ziua de azi, vietile noastre sunt digitale, prin urmare mai ales generatiile mai tinere au nevoie de competente digitale precum programarea. In viitorul apropiat, aceasta va fi esentiala pentru a avea locuri de munca bune si pentru a demara o activitate economica.

Comments are closed.