Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Domeniul in care este nevoie de specialisti in toata Europa

Romania a devenit unul dintre cele mai mari centre pentru afaceri IT din Uniunea Europeana, gratie fortei de munca si a costurilor scazute. Europa se confrunta in acest moment cu o criza de specialisti IT.

De exemplu, o companie specializata in jocuri a intrat pe piata romaneasca in urma cu doua decenii. Pe atunci, avea doar 4 angajati. Acum, numara nu mai putin de 1.000 si tot are nevoie de programatori, web designeri, testeri si designeri de jocuri.

La nivel european, ar fi acum nevoie de 300.000 de astfel de specialisti.

In mijlocul acestui deficit, tara noastra s-a transformat intr-un mare centru de IT-isti. Avem cel mai mare numar de angajati in sectorul tehnologiei pe cap de locuitor din Uniunea Europeana, iar la nivel mondial suntem pe locul 6.

In aceste conditii, nu este de mirare ca specialistii din IT au ajuns sa se numere printre rasfatatii pietei muncii. O analiza a site-ului economic Bloomberg arata ca salariile lor au crescut in ultimii 8 ani de 5 ori. Asa se face ca un IT-ist a ajuns sa castige astazi, in medie, 2.000 de euro.

Asta se datoreaza in special calitatii muncii prestate„, sustine Andrei Istrate, presedintele Asociatiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania.

Chiar daca sunt salarii mari pentru Romania, firmele gasesc greu specialisti, pentru ca multi vor sa lucreze in strainatate. Asa ca unele companii „importa” acum forta de munca. Muhammad Usman Riaz, nascut in Pakistan, munceste de 4 ani in tara noastra, la o companie care ofera solutii IT pentru firme de telecomunicatii din Europa.


Stire integrala

Comments are closed.