Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

IT-ul este singurul sector în care numărul de locuri de muncă va creşte constant şi semnificativ

oracle

Angajatorii din industria IT au nevoie în prezent de peste 300.000 de angajaţi în sediile pe care le au pe teritoriul Europei, însă numărul de absolvenţi care ies de pe băncile facultăţilor de profil este în continuare prea mic.

În următorii ani, situaţia ar putea deveni şi mai dificilă în contextul în care companiile estimează ca până în 2015 să ajungă la peste 500.000 de joburi vacante, iar în 2020 businessurile pe care le au să genereze mai mult de un miliard de noi locuri de muncă, spune Danny Gooris, senior regional manager EMEA al Oracle Academy, făcând referire la discuţiile purtate în luna decembrie la Bruxelles împreună cu alţi 300 de reprezentanţi ai companiilor de IT.

Există un deficit semnificativ în Europa de specialişti în IT, în mare parte pentru că sunt tot mai puţini tineri care trec către învăţământul superior şi un număr prea mic din rândul acestora care optează pentru ştiinţe informatice. Dacă în urmă cu mai mult de şase ani companiile spuneau că au nevoie de un specialist IT în proporţie de sub 40%, în prezent s-a ajuns la peste 90%. IT-ul este singurul sector în care numărul de joburi va creşte constant şi semnificativ, iar noi trebuie să ne implicăm în pregătirea tinerilor pentru piaţa muncii încă din gimnaziu“,

a explicat Danny Gooris.

Mai mult in articol…

Comments are closed.