Stiati ca….

Suma premiilor puse in joc la concursurile anuntate depaseste
75000
de euro ?

Enter your email address:

Categorii

Arhiva

ZeList

Open4Tech – SyncRO Soft Day

Facultatea de Matematica si Informatica in parteneriat cu firma SyncRO Soft va invita la Open4Tech – SyncRO Soft Day, eveniment desfasurat in cadrul seriei de evenimente Open4Tech – Open for technology. Sunt invitati sa participe studenti, profesori si oricine este interesat.

  • Loc de desfasurare: Facultatea de Matematica si Informatica, Sala 363

  • Data: Miercuri, 2 martie 2011, ora 16:00

Agenda evenimentului este urmatoarea:

SyncRO Soft Logo

SyncRO Soft Craiova – Quo vadis?

Prezinta: Vasile Stefan

Utilizarea unui sistem de control al versiunii în dezvoltarea unui proiect. Subversion, Syncro SVN Client

Prezintă: Florin Avram

Controlul versiunilor este o practică des întâlnită în dezvoltarea a numeroase tipuri de proiecte, nu neapărat informatice, dar care aproape că nu poate lipsi din cadrul dezvoltării unui proiect software. Acest tip de aplicaţie a apărut din necesitatea de a avea o evidenţă cât mai detaliată asupra tuturor modificărilor efectuate de-a lungul timpului, de a cunoaşte motivul/motivele pentru care s-au făcut anumite schimbări în cadrul proiectului, de a putea reveni la o stare anterioară a acestuia din diverse considerente etc.

La momentul actual, există o serie de sisteme pentru controlul versiunilor, atât comerciale cât şi open-source, fiecare dintre acestea prezentând atât avantaje cât şi dezavantaje. Unul dintre aceste sisteme este Subversion, un sistem open-source, fapt ce a condus la o răspândire uşoară şi rapidă a sa. De-a lungul timpului caracteristicile acestui produs s-au dovedit a fi soliditatea şi simplitatea în ceea ce priveşte conceptele introduse şi nivelul de cunoştinţe necesare pentru a îl utiliza. Totodată, Subversion a dovedit o mare putere de a veni în întâmpinarea nevoilor celor care îl utilizează, ajungând să fie adoptat de către o mare varietate de utilizatori şi folosit în cadrul a numeroase proiecte software, de la cele individuale, de dimensiuni reduse, până la cele de tip enterprise.
Subversion a fost gândit ca un sistem centralizat, cu o arhitectură client-server, ceea ce a permis apariţia a numeroase aplicaţii care să joace rolul clientului. Cu toate acestea, fiecare aplicaţie este bine individualizată şi, pe lângă funcţionalitatea de bază, necesară realizării interacţiunii dintre utilizator şi sistemul de control al versiunii, aduce o serie de îmbunătăţiri derivate din activităţi conexe celei de bază, îmbunătăţiri menite să uşureze munca utilizatorilor şi să influenţeze în sens pozitiv productivitatea acestora.

Una dintre aceste aplicaţii este Syncro SVN Client, un client comercial de Subversion, dezvoltat de către firma SyncRO Soft Craiova.

Structura prezentării:

  • Concepte de bază în utilizarea unui sistem pentru controlul versiunii;
  • Scurtă descriere a sistemului Subversion;
  • Prezentarea Syncro SVN Client.

Oxygen XML Editor

Crearea de manuale tehnice folosind framework-urile de documentaţie XML (DITA, DocBook)

Prezintă: Sorin Ristache

Framework-urile XML utilizate pentru realizarea documentaţiei unui produs te pot ajuta să creşti productivitatea şi să beneficiezi atât de standarde consacrate internaţional, cât şi de independenţa faţă de furnizorul produsului software. SyncRO Soft oferă soluţii pentru crearea documentaţiei tehnice folosing DocBook,DITA, precum şi pentru publicarea documentaţiei în diferite formate.

Prezentarea va puncta aspecte concrete legate de implementarea unei astfel de soluţii pentru manualul de utilizare al produsului <oXygen /> XML Editor.

UPDATE

Mai jos aveti o mica galerie foto realizata in timpul prezentarii.

Comments are closed.